De Kracht van de Juiste Sport bh

De Kracht van de Juiste Sport bh

29. 6. 2021 9 min. lezen

De sport bh✅ is het ultieme wapen voor vrouwen in sport. Immens belangrijk en krachtig.

Borsten bewegen. Een directe en botte introductie van een immens belangrijk onderwerp. Maar dat is hoe het is, borsten bewegen. En dat in een figuur 8 beweging, waardoor ze uitrekken tijdends het sporten. Als je deze beweging niet ondersteund met de juiste sport bh dan kan het lijden tot schuren, pijnlijke borsten, hangende borsten, prestatieverlies en ongemak. Dus, de sport bh heeft magie in zich - de magie die het schuren laat verdwijnen, je prestaties verbetert en je twijfels omkeert in zelfvertrouwen. Alles wat je nodig hebt is die ene goeie - en gelukkig is het vinden er van een stuk makkelijker dan het vinden van de perfecte levenspartner. 

Síla perfektní sportovní podprsenky

Samen met Nike hebben we onszelf geworpen op dit onderwerp: 5 verschillende vrouwen, 10 verschillende borsten, 1 gezamelijk doel: het vinden van de perfecte sport bh en het onwikkelen van een gids voor alle vrouwen die nog niet de juiste gevonden hebben. En volgens de huidige statistieken is dit wel 70 procent van alle vrouwen. Fascinerend als je je realiseerd dat 43,9% van alle vrouwen in Duitsland getrouwd zijn en vermoedelijk hun levenspartner al gevonden hebben. Dus misschien is dat dan toch makkelijker dan de perfecte sport bh te vinden? Als je hiervoor die mening had, dan zal dat zeker veranderen na het lezen van dit artikel. 

Voor de keuze van de juiste sport bh moet je twee criteria overwegen: je cup maat en de impact van je sport. In de volgende paragrafen leggen we je uit wat we bedoelen met deze criteria en geven we je een goed gevormde aanbeveling voor de meest passende sport bh modellen voor jou. 

De intensiteit van je sport

Wanneer je een sport bh kiest is de impact van de sport op jouw borst beweging natuurlijk belangrijk. Of je kan jezelf in andere woorden vragen: "Hoe veel bewegen mijn borsten tijdens het sporten". Wij onderschijden tussen de verschillende niveaus, lichte impact, middelmatige impact en hoge impact. 

Lichte Impact sporten zijn bevoorbeeld Yoga en Pilates. Dit zijn sporten met een lage blootstelling, langzame bewegingen en normaal gesproken geen sprongen. De borsten bewegen niet zo veel en hebben daardoor weinig ondersteuning nodig. Maar dat betekent niet dat je geen sport bh nodig hebt voor deze sporten! Zelfs als je gaat wandelen of yoga thuis doet waar niemand je kan zien: het kan nog steeds schade veroorzaken aan de verbindende huid. En ik ben er zeker van dat je niet sport om sneller hangende borsten te krijgen - dus misschien zou je vaker die lichte sport bh aan moeten doen. 

Middelmatige impact sporten bevatten krachttraining en spinning. Deze sporten worden geassocieerd met snellere beweging en nu zijn sprongen ook toegestaan - maar alleen met mate en met een kleine stuiter. Dus, de sport bh moet meer beweging kunnen compenseren. 

Hoge impact sporten zijn hardlopen, voetbal, tennis, boksen of dansen. Dus, alle activiteiten die veel beweging in de borsten veroorzaken en daardoor dus een veel ondersteuning vragen. 
Omdat het waarschijnlijk is dat je meer dan één sport doet, betekent dit dat je waarschijnlijk verschillende sport bh's voor verschillende sporten nodig hebt. 
 

De maat van de sport bh

Om de perfecte sport bh te vidnen moet je weten wat je correcte bh maat is. Heb je nog nooit gehoord van de woorden "onderwijdte" en "halter". Dan moet je zeker deze stap niet overslaan en direct je meetlint pakken. 

Onderwijdte: Meet rond je ribben net onder je borsten. Het is het beste als je onspannen blijft en uit ademt. Dus, houd je adem niet en om vals te spelen, want de gevolgen zijn voor je borsten! Het is het beste om je armen naast je te laten hangen. Natuurlijk is dit alleen mogelijk als je iemand hebt om je te helpen. Als dat niet zo is kan je één arm ontspannen laten hangen terwijl je de metingen doet met de andere.  

Halter: Dit verwijst naar de afstand van apex tot apex over de nek. En ja, ik kan de vraagtekens in je ogen practisch door het internet heen zien - maak je geen zorgen, ik had eerst ook geen idee wat dat betekende. Dus, de Apex is het volste, meest prominente deel van je borst. De grootste borstomtrek kan zich in de boven of onderkant van de borst bevinden - dit verschilt van vrouw tot vrouw. En nu meet je van de rechter meest prominente punt van je borst over je nek naar het meest prominente punt van je linkerborst. En dat is het: dat is je halter maat. Halter

Dus, we hebben nu twee metingen en natuurlijk is er een mooie maattabel. Sport bh's van Nike zijn beschikbaar in maten van XS tot 2XL. En nu moet je de juiste maat vinden gebaseerd op jouw meetresultaten. In de grijze vakken zie je de maten die passen bij je metingen, de kans dat deze maat perfect is is groot. Als je buiten de maten valt, begin dan bij een maat die er naast ligt. Sizes

En als laatste, de feel-good check:
Bedekt de bh de hele borst?
Blijft het op zijn plaats tijdens lichamelijke activiteit?
Knijpen, snijden of hinderen de banden niets anders?
Draag je functioneel materiaal?
En vind je jezelf ook best leuk in de sportbeha?
Als je 5 vinkjes hebt geplaatst, ben je al heel dicht bij je perfecte sport bh.

Je perfecte sport bh

Zo onromantisch als het klinkt, de volgende formule is de sleutel tot succes.  

Impact van je sport + jouw borstmaat = ondersteuning van je sport bh

Dit betekend dat je voor hoge impact sporten (hardlopen, voetbal, tennis, boksen, dansen, etc) je een bh nodig hebt met veel ondersteuning of je nou grote cups hebt of niet. 

Op dezelfde manier, vrouwen met een grote cupmaat (Cup L tot 2XL) hebben ook een sport bh met veel ondersteuning nodig voor ieder type sport, ook voor de lichte impact sporten zoals yoga en pilates. 

In alle andere gevallen is het de interactie van de borstmaat en het type sport dat bepaald wat de optimale sport bh is en welke dus de beste ondersteuning geeft. 

We hebben een overzich in de volgende tabel:

Recommended sport bras

Het is belangrijk om te weten dat dit alleen maar adviezen zijn. Als je liever een sport bh hebt met meer ondersteuning tijdens een lichte impact sport dan is dat ook ok. 

De bewezen klassiekers van Nike

Laten we kijken naar de candidaten voor de titel "perfecte sport bh"

Lichte Ondersteunings BH: Nike Indy Bra.

De Indy bra is ontworpen voor alledaags gebruik en comfort. De bh's zijn zachter en minder gestructureerd - ideaal voor kleinere cupmaten lichte intensiteit activiteiten. 

Middelmatige Ondersteunings BH: Nike Swoosh Bra

De Swoosh Bra biedt meer bedekking, wijdere bandjes en meer compressie dan de Indy Bra. Dit geeft meer ondersteuning en comfort. Ze zijn beschikbaar met of zonder extra vulling.  

Hoge Ondersteunings BH: Nike Flyknit FE/NOM Bra

De Flyknit FE/NOM Bra staat voor stretch, hoge ondersteuning, een veilig compressiegevoel en een minimale verende beweging van de borsten. Het biedt veel comfort, sterke bandjes en ingebouwde cups om je binnen te houden en de druk van je schouders te halen. Deze sport bh is ontworpen als de lichtste sportbeha voor hoge-impact sporten. Hierdoor is hij geschikt voor iedere vrouw en iedere sport.

Hele Hoge Ondersteunings BH: Nike Alpha Bra

De Nike Alpha Sports Bra is gemaakt om jou binnen te houden wanneer je afspringt. De voorgevormde cups geven een compressie fit voor goeie grip. De verstelbare sluiter op de rug laat je de bh persoonlijk afstellen. Deze bh geeft je de meeste ondersteuning van alle Nike classics.  
 
En vergeet niet: iedere vrouw is anders en dat is goed!

Tijdens het fotograferen werd het me duidelijk hoe anders we allemaal zijn wanneer we onze sport bh kiezen. Op het eerste gezicht lijken we allemaal gelijk, maar als je beter kijkt zie je de duidelijk de verschillen. Waar sommigen van ons direct naar de felste sport bh grijpen, kiezen anderen eerder voor een meer neutrale toon. Op dezelfde manier zijn er verschillende voorkeuren voor het niveau van ondersteuning. Als je jezelf tijdens het rekken het meest comfortabel voelt in een sport bh met hoge ondersteuning, dan waarom niet? n als je beter voelt in een andere maat of met een andere ondersteuning, dan is dat geen probleem. Het belangrijkste is dat JIJ je comfortabel voelt en geen pijn krijgt. Ik denk dat dat het voor iedere vrouw een overwinning is om in een sport bh voor de camera te staan.  Het maakt niet uit hoe hoe zeker je van jezelf en je lichaam bent. Maar in een sport bh, waar je je comfortabel in voelt, die je leuk vind en je goed laat voelen, is het een stuk makkelijker. En dat zou ons doel moeten zijn: je goed en vol zelfvertrouwen voelen in een sport bh. 

Mijn conclusie 

De sport bh is het ultieme wapen voor vrouwen in sport. Immens belangrijk en krachtig. Het kan een training in een marteling veranderen. Het kan je wild in de douche laten springen door al de schuren. Het kan je zelfvertrouwen naar beneden halen. 
Maar het kan je ook veel geven als je de juiste gevonden hebt. Met de perfecte sport bh voel je nauwelijks dat hij er is. Het zou licht en casual moeten voelen. Ondersteuning bieden zonder te beperken. Ondersteuning zijn zonder veel aandacht te vragen. Net als de perfecte levenspartner - maar dan makkelijker om te vinden. Als de perfecte boezemvriendin. 

Vind de jouwe


OEFENING RECENSIE