SALE: 20% korting op TYR schoenen WINKEL NU

In welke schoenen zou ik moeten Fitnessen?

Sport je vaak? Dan zou je zeker moeten weten dat niet je het zonder geschikte schoenen niet kan doen. Letterlijk "alles begint op je voeten" en slechte schoenen kunnen een training onaangenaam maken. Welke schoenen zijn het beste voor veilige en aangenaam sporten? 

f

Inversteer je in je gezondheid door regelmatig naar de sportschool te gaan? Geweldig! Maar vergeet niet ook niet te zorgen voor je gezondheid door de simpele pilaren - je voeten en eigenlijk je hele benen. Goede schoenen maken je trainingen een stuk makkelijker en fijner, en slechte schoenen kunnen je heel erg oncomfortabel laten voelen. 

Slechte schoenen kunnen niet alleen tot blaren en decubitus lijden, maar ook tot stress bruiken, verstuikte enkels, knie blessures, overbelasting van de achilles en andere ongemakken. 

Voorkom dit en train in de juiste schoenen! 

Hoe zien goede Fitnesschoenen er uit?

c

Elke Fitnessschoen moet voldoen aan de volgende drie criteria: 

  • Kracht en bestendigheid - De schoen moet de enkel stevig houden, dus het moet sterk zijn aan beide kant van de hiel. De beste optie is schoen veters, die je zo strak maakt als nodig is. 
  • De goeie zool - De zool van de sportschoen moet anti-slip en elastisch zijn om alle bewegingen (zoals lunges, rennen) aan te kunnen. 
  • De goeie maat en vorm - Let goed op de maat van je schoen. Laat je voet meten in de gespecialiseerde winkel, of ga het na en stel het vast door de lengte van je binnenzool te meten. Als je problemen hebt met je voeten - zoals platvoeten of holvoet - wees niet teleurgesteld. Sport schoenen worden ook voor jouw voeten gemaakt, vraag het in de winkels. 

Het is belangrijk om je schoenen goed te testen. Als je ze bestelt door een e-shop, wees dan niet bang om ze te terug te sturen als ze niet passen. Als je naar een winkel gaat, praat met de specialist - de verkoper en loop een paar minuten in de schoenen, probeer te springen, squatten, lungen. Alle bewegingen moeten comfortabel zijn. 

Wat is het beste merk voor Fitnessschoenen? Geen. Er zijn duisenden typen voeten, duizenden soorten schoenen en elke past totaal anders. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur. 

Fitnessschoenen worden vandaag de dag in alle ontwerpen gemaakt en je zult zeker één kiezen die functioneel en gezond is en die je mooi zult vinden op hetzelfde moment. 

Investeren in schoenen betaalt zich uit 

c

Hoge kwaliteit Fitnessschoenen zijn duurder, maar het is het waard om meer uit te geven dan problemen hebben met je voeten en elke 6 maanden een nieuw paar te moeten kopen, omdat het orginele paar uit elkaar gevallen is. 

In welke schoenen zou je niet moeten trainen 

Lifestyle schoenen. Gemaksschoenen zijn gemaakt om op een gemiddeld tempo ergens rond te stad te lopen. Ze zijn niet verstevigd of verhard. Je kan je voorstellen dat squats of springen op een krat in zulke schoenen je enkels, knieën of breuken kan opleveren. 

Hardloopschoenen. Hoewel dit een betere optie zijn, jammer genoeg zijn ze nog steeds niet goed genoeg. Hardloopschoenen zijn, zoals de naam suggereert, speciaal gemaakt voor hardlopen. Ze hebben een andere elastische zool, een ander steun systeem en zijn verstevigd in andere plekken dan nodig zijn voor Fitnessschoenen. Ze kunnen zolen hebben die glijden tijdens een oefening in de sportschool. Daarnaast worden hardloopschoenen een klein beetje groter gekocht (om ruimte over te houden voor de grote teen) en dit is niet wat je wil voor Fitnessschoenen. 

Wil je de beste Fitnessschoenen?

Schoenen voor intensieve trainingen (Cross Training, circuit training, HIIT)

Doe je intensieve workouts? Doe je aan springen, rennen, klimmen, tillen...? Dan heb je schoenen nodig die je veel steunen, stabiel en flexibel zijn op hetzelfde moment. Ze hebben ook een lichtelijk verhoogde hiel. Nike Metcon of Reebok Nano zorgen voor luxe.

v

Minder intensieve Fitnessschoenen (gewichten, balanceren, gezonde rug...)

b

Ga je naar groepslessen in de sportschool of op fitnessapparaten en heb je schoenen nodig die je gemiddelde steun geven, licht zijn en wil je niet voelen wat je aan je voet hebt?  Reebok Speed TR Flexweave, Nike Air Max Bella geven je dat allemaal en andere goede schoenen kun je finden in  Top 12 fitnessschoenen. Voor gewichten training stellen we Nike Air Max Alpha Savage voor.

Gewichthefschoenen

e

Hef je gewichten of doe je squats, deadlifts? Doe je krachttrainingen? Dan kun je een hele sterke schoen met een lichtelijk verhoogde hiel zeker waarderen, het versterkt je in elke beweging en maakt al je gewichthef bewegingen beter. 

Yoga, pilates schoenen

Doe je een van deze langzamere oefeningen en zoek een luchtige en comfortabele schoen? Probeer wrapping schoenen die je maximale vrijheid en beweeggemak geven. 


OEFENING RECENSIE
adipower Weightlifting III
adidas
Duurzaamheid
Lifter
TYR
ROMALEOS 4
nike
ROMALEOS 4
nike
UA Reign Lifter
underarmour
Lifter
TYR
Legacy Lifter III
reebok
Zoom Metcon Turbo 2 Men s Training Shoes
nike
METCON 8 AMP
nike
W METCON 9 AMP
nike
Trainer
TYR
Nieuw
CXT1-trainer
TYR
W METCON 9
nike
Nieuw
Metcon 9
nike
W METCON 9
nike
W VERSAIR
nike
NANO X4
reebok
M METCON 8 FLYEASE
nike
Under Armour UA W TriBase Reign 5
underarmour
W FREE METCON 5
nike
Nieuw
NANO X1 TR ADVENTURE
reebok
Powerlift 5
adidas
Savaleos
nike
Savaleos
nike
W FREE METCON 5
nike
METCON 8
nike
Romaleos 4
nike
UA W Project Rock 6
underarmour
Nieuw
Romaleos 4 SE Weightlifting Shoe
nike
adipower Weightlifting III
adidas
Duurzaamheid
adipower Weightlift III
adidas
Duurzaamheid
adipower Weightlift III
adidas
Duurzaamheid
L1 lifter
TYR
Nieuw
L1 lifter
TYR
Nieuw
adipower Weightlifting III
adidas
Duurzaamheid
ROMALEOS 4 SE
nike
Vorige
Volgende